Καλεσμένη στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

 

▶️ «Την καραντίνα της Βουλής θα την σπάσουμε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
 
▶️ «Με το νόμο για τη συνεπιμέλεια θα αυξηθούν αντί να ελαττωθούν τα δικαστήρια».
 
 
 
• Ο κ. Λοβέρδος απηχεί τις απόψεις που απεκρύβησαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο συμφέρον του παιδιού. Ειδικότερα με τις διατάξες για τον εξίσου χρόνο που μπορεί να ερμηνευτεί ως ίσος χρόνος διαμονής σε κάθε σπίτι, δηλαδή το παιδί ως βαλίτσα στα δύο σπίτια και με το 1/3 υποχρεωτικός χρόνος επικοινωνίας, είναι τα δύο άρθρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να αποσυρθούν ώστε να ψηφίσει το νομοσχέδιο.
 
• Υπάρχει μια αντίληψη ότι εάν ένας γονιός έχει συνεπιμέλεια μπορεί να καθορίζει πολλά πράγματα στη ζωή του παιδιού, ακόμα κι αν έχει προβλήματα συμπεριφοράς. Το άκρο αυτής της αντίληψης εξέφρασε ο κ. Λοβέρδος. Ο νόμος που ψηφίστηκε δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού αλλά του ενός ή του άλλου γονιού. Με αυτή την άποψη συμφωνούμε τόσο η αντιπολίτευση και πολλοί φορείς όσο και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής.
 
• Ο νόμος αφορά τα μη συναινετικά διαζύγια που φτάνουν στα δικαστήρια, δηλαδή το 3% του συνολικού αριθμού διαζυγίων και στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία που τελικά θα αυξήσει αντί να ελαττώσει τις δίκες.
 
• Εμείς προτείναμε ένα τρίπτυχο. Να αποσύρει η κυβέρνηση αυτό το νομοσχέδιο που θα αυξήσει τις δικαστικές διενέξεις εις βάρος του παιδού, να φέρει ένα νομοσχέδιο που θα θεσπίζει οικογενειακά δικαστήρια, να προσλάβει πολλούς ειδικούς που θα συνεπικουρούν τον δικαστή στην κρίση του-παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κτλ- και να αυξήσει τις δομές προστασίας του παιδιού, όπως είναι τα 100 κέντρα στρήριξης της οικογένειας που εμείς ιδρύσαμε με χρήματα του ΕΣΠΑ και η ΝΔ τα πάγωσε.
 
• Όσον αφορά το ότι η δημοκρατία είναι σε καραντίνα με το lockdown της Βουλής, η κ. Φωτίου είπε ότι αυτό το lockdown δεν γίνεται για υγειονομικούς λόγους όταν όλη η Ελλάδα έχει ανοίξει και οι βουλευτές είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι και τηρούν τα υγεονομικά μέτρα. Γίνεται γιατί η κυβέρνηση φοβάται τη δημοκρατία, φοβάται την αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή και προτιμά να περνάει κρίσιμα νομοσχέδια με τη Βουλή να υπολειτουργεί. Αυτή την καραντίνα θα την σπάσουμε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της αντιπολίτευσης.