Καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μέγα» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

 

 

  • Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που ο λαός χαιρέτησε ως ιστορική απόφαση, δεν σημαίνει αυτόματα και το τέλος του φασισμού και της μήτρας που τον τρέφει, του ρατσισμού. Πρέπει να πολεμήσουμε τον ρατσισμό στον κοινωνικό ιστό και τους θεσμούς για να νικήσουμε τον φασισμό.
  • Η ΝΔ, επί κυβέρνησης Σαμαρά, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, τον κ. Μπαλτάκο, που συνομιλούσε με τη Χρυσή Αυγή, μπλόκαρε τον αντιρατσιστικό νόμο που θα έδινε τη δυνατότητα να διωχθεί ποινικά η ΧΑ για τις ρατσιστικές της επιθέσεις. Αν ο νόμος αυτός είχε περάσει, ενδεχομένως ο Παύλος Φύσσας να μην είχε δολοφονηθεί. 
  • Η προσπάθεια της ΝΔ να αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά γενικότερα σχέσεις με τη ΧΑ  με όχημα τον νέο ποινικό κώδικα, έχει διαψευστεί στην πράξη, διότι όλοι τώρα βλέπουν ότι η ποινή των 13 ετών σημαίνει ότι οι χρυσαυγίτες με τον νέο ποινικό κώδικα θα έμεναν στη φυλακή 62 μήνες, ενώ με τον παλιό θα μείνουν 52.
  • Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να δεχθεί κανένα ελαφρυντικό και όλοι οι καταδικασμένοι εγκληματίες της ΧΑ να πάνε αμέσως στη φυλακή.
  • Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στόχος της χώρας μας πρέπει να είναι η ειρήνη στην περιοχή, που επιτυγχάνεται μέσω του διαλόγου και όχι της σύρραξης ή της καταπάτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
  • Γι αυτό περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να επιστρέψει από τη σύνοδο κορυφής με άμεσες, έμπρακτες κυρώσεις και όχι λόγια του αέρα, όπως αυτά με τα οποία επέστρεψε πριν 15 μέρες θριαμβολογώντας, ενώ από το Αύγουστο υποσχόταν «κυρώσεις που δαγκώνουν».
  • Οφείλει ακόμη, να διακηρύξει ότι η εθνική μας κυριαρχία στη θάλασσα εκτείνεται στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως και ανατολικά της Κρήτης και κατόπιν στα υπόλοιπα νησιά της ανατολικής Μεσογείου, όπως ζήτησε εδώ και καιρό ο Αλ. Τσίπρας.
  • Η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη ότι η εθνική κυριαρχία είναι τα 6 μίλια είναι επικίνδυνη διότι δημιουργεί δεδικασμένα που ενδέχεται να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Τουρκία και να εγείρει μελλοντικά περισσότερες αξιώσεις.