Καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, και πριν την διακοπή για τεχνικούς λόγους τόνισα τα εξής

 

 
· Ο έλεγχος της πανδημίας έχει χαθεί και το σύστημα βρίσκεται στα όρια των αντοχών του, στην πραγματικότητα τα έχει ξεπεράσει. Ακούμε από την κυβέρνηση θριαμβολογίες ότι δήθεν είμαστε καλά σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Διαψεύδεται όμως, από τα νούμερα. Από πέρυσι τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο, είχαμε χάσει 700 συνανθρώπους μας. Από τον Νοέμβριο έως σήμερα έχουμε χάσει 7000. Αυτό δείχνει ότι δεν προετοιμαστήκαμε ώστε να αποφευχθεί αυτή η τεράστια τραγωδία. Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση.
 
· Μας λέτε ότι υψώνουμε τους τόνους. Το κάνουμε για να εφαρμοστούν, έστω και τώρα, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως προς την μεγάλη ανάγκη γιατρών και κλινών. Η ιστορία των επιτάξεων γιατρών και όχι κλινών είναι ένα ακόμα παράδειγμα γιατί ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να ενισχύσει το ΕΣΥ ούτε με ένα ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει το 2019 950 θέσεις, τις οποίες ακύρωσε η ΝΔ, τις ξαναπροκήρυξε τον Μάρτιο του 2020 αλλά ακόμα τις περιμένουμε. Λένε ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση. Αυτό είναι ψέμα γιατί εκεί που ζήταγαν 1 έως 2 θέσεις ειδικότητας υπήρχαν πολλές φορές 35 ως 40 επιλαχόντες. Μπορούσαν όλους αυτούς τους επιλαχόντες να τους πάρουν σήμερα με ΠΝΠ και να μην τρέχουν να επιτάξουν 200 από τον ιδιωτικό τομέα άλλα ούτε μια κλίνη από τις ιδιωτικές κλινικές.