Καλεσμένη στην εκπομπή «Allegro μα με τρόπο» (Κόκκινο 105,5FM) και τη δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη

 

 

• Είμαστε σε μια συγκλονιστική συγκυρία, όπου από τη μια θίγονται ευθέως το θέμα της γεννητικότητας με το νέο εργασιακό νόμο και από την άλλη ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι σύμπασα η ΝΔ, η εκκλησία, και τα κυκλώματα της ιδιωτικής υγείας περί εξωσωματικών, «παίρνουν κεφάλι» για να κατηγορήσουν τις γυναίκες ακόμα και γιατί σπουδάζουν, ακόμα και γιατί θέλουν να έχουν μια ισότιμη θέση στην αγορά εργασίας.
 
• Ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξη επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα. Το πρόβλημα του δεν είναι να λυθεί το δημογραφικό, αλλά πώς θα κάνουν παιδιά οι Έλληνες. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να λύσει το δημογραφικό με μετανάστες και πρόσφυγες και άρα να μολύνουμε το «καθαρό» της ράτσας μας, να μολύνουμε την προέλευση μας. Τον παραπέμπω λοιπόν, στην πολιτικά συγγενή του κ. Μέρκελ, η οποία λύνει, σύμφωνα με δηλώσεις της, το δημογραφικό πρόβλημα της Γερμανίας και μετανάστες και πρόσφυγες.
 
• Το άλλο εξοργιστικό είναι ότι ο Υπουργός Εργασίας «κλαίγεται» στα κανάλια παραπληροφορώντας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θέλει να ψηφίσει τις διατάξεις ενάντια στη βία και την παρενόχληση στους χώρους δουλειάς και την επέκταση των δικαιωμάτων στους εργαζόμενους γονείς ώστε να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.
 
• Πότε αλήθεια θα φροντίζουν τα παιδιά τους οι γονείς όταν καταργείται ακόμα και η Κυριακάτικη αργία; Ούτε όμως και τις καθημερινές θα τα βλέπουν διότι όσοι έχουν πλήρη απασχόληση θα δουλεύουν με το νόμο 10 ώρες αντί για 8, τις 2 τζάμπα.
 
• Χρειάστηκε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων της Βουλής για το δημογραφικό, σε πόρισμα που κατέθεσε η σχετική διακομματική επιτροπή, με επικεφαλής τη Σία Αναγνωστοπούλου.
 
• Εμείς ως κυβέρνηση κάναμε τα εξής: αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για το παιδί από 800 εκατομμύρια σε 1.400 εκατ. ευρώ, διπλασιάσαμε τα voucher για τους βρεφονηπιακούς από 79.000 το 2015 σε 150.000 το 2019, θεσπίσαμε τη διανομή 185.000 δωρεάν σχολικών γευμάτων κάθε μέρα, 667.000 νοικοκυριά πήραν επίδομα στέγης, αναμορφώσαμε τα οικογενειακά επιδόματα από 650 εκατομμύρια σε 1 δις 100.000 ευρώ.
 
• Χρειάστηκε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για την αναδοχή και υιοθεσία-θέσπισε νόμο και κατοχύρωσε την ψηφιακή εφαρμογή του- που δίνει στις γυναίκες τη χαρά της μητρότητας χωρίς να ταλαιπωρούνται με επικίνδυνες εξωσωματικές. Η βουλευτής διηγήθηκε την εξής ιστορία: Δε θα ξεχάσω ποτέ, μια μεγάλη εκδήλωση που είχαμε κάνει στο Μητέρα, όπου τιμήσαμε τις γυναίκες που έχουν κάνει αναδοχή. Εκεί γνώρισα μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας, η οποία έγινε ανάδοχος μητέρα σε αγόρια, και στη συνέχεια, γέννησε και δύο κόρες. Κι αυτές οι κόρες, έγιναν με τη σειρά τους ανάδοχες μητέρες.
 
• Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών που δεν μπορούν να κάνουν παιδί, γίνονται ανάδοχες, και στη συνέχεια μένουν έγκυες, γιατί είναι απαλλαγμένες πια από το άγχος και την πίεση. Η αναδοχή είναι σπουδαία. Θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες να μην αφήνουν να περνάει ούτε μια μέρα χωρίς να πάρουν ένα παιδάκι αγκαλιά. Θα είναι για αυτές, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο το έχουν μαζί τους, το παιδί τους. Και για το παιδί, θα είναι πάντα η μανούλα του.