Επίσκεψη στην Καβάλα και ομιλία στην εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή

 

▶️ Κατά την επίσκεψη μου στην Καβάλα την Παρασκευή 22/10 είχα την ευκαιρία να κάνω συναντήσεις με ανθρώπους και φορείς οι οποίοι σχετίζονται με τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και να μου μεταφέρουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τόσο στην πόλη, όσο και γενικότερα στη χώρα.
 
Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Καβάλας, κ. Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος μου εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος κατά την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του και του τόνισα την ανάγκη να ζητήσει από την πολιτεία να εφαρμόσει την ηλεκτρονική κάρτα για τα τρόφιμα. Επισκέφθηκα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, όπου πρότεινα αλλαγή του κτιρίου και ενσωμάτωση των νέων παραρτημάτων που ακόμη δεν έχουν γίνει. Ανάμεσα στις σημαντικές εκκρεμότητες είναι τα Κέντρα Στήριξης Οικογένειας, ΟΦΗΛΙ, Ρομά. Επισκέφθηκα ακόμα το ΚΠΠΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη νέα του Διοίκηση. Έθεσα δύο πολύ σημαντικά θέματα για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους αλλά και το ζήτημα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.
 
Το ίδιο βράδυ ήμουν ομιλήτρια στην εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή και το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με θέμα «Κοινωνικό Κράτος-Νέα Αρχή», όπου παρουσίασα εκτενώς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα φροντίζει τον πολίτη. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά με γόνιμες συζητήσεις που έγιναν με επίκεντρο βέβαια, το κοινωνικό κράτος.
 
Πολλοί πολίτες που ήρθαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν μαζί μου την αγωνία τους για το μέλλον της χώρας στην οικονομία και την εργασία και τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι καθημερινές πλέον συζητήσεις με συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα επιβεβαιώνουν ότι χρειαζόμαστε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που να εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον, με όραμα και ασφάλεια, για εμάς και τα παιδιά μας.