Επίκαιρη ερώτηση (7-11-2019) προς Υπουργό Εργασίας.

Με θέμα: θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη 393 θεσμοθετημένων μόνιμων θέσεων εργασίας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών και άλλα ΝΠΔΔ εποπτευόμενα από το Υπ. Εργασίας;

 

Στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Θεανώς Φωτίου για το αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη 393 θεσμοθετημένων μόνιμων θέσεων εργασίας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών και άλλα ΝΠΔΔ εποπτευόμενα από το Υπ. Εργασίας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μιχαηλίδου επέλεξε να απαντήσει με αλχημείες, τακτική πολύ προσφιλή της ίδιας και της κυβέρνησής της.

 

Μείωσε αυθαίρετα τις θεσμοθετημένες από τον ΣΥΡΙΖΑ 393 θέσεις μονίμου προσωπικού για τα ΚΚΠΠ σε 317 θέσεις.

 

Ισχυρίστηκε ότι έχει στείλει την προκήρυξη από τον Αύγουστο του 2019 στο ΑΣΕΠ ενώ δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο.

 

Δήλωσε ότι η μείωση των θέσεων οφείλεται στο 15% που αφορούν θέσεις ΑμεΑ. Δυστυχώς, τα μαθηματική της υφυπουργού πάσχουν. Διότι αν συνέβαινε αυτό, οι θέσεις θα ήταν 317 + 15%  = 364.

 

Εκτός από τις θέσεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε με τον ίδιο νόμο και νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, περίπου 410 ατόμων. Η αλχημεία της κυβέρνησης σήμερα είναι να προκηρύξει επικουρικό προσωπικό 300 μόνο θέσεων και μετά να προκηρύξει τις μόνιμες θέσεις. Έτσι όμως ουσιαστικά δεν βελτιώνει στο ελάχιστο τη σημερινή κατάσταση, αφού το μόνιμο προσωπικό απλώς θα αντικαταστήσει το επικουρικό που θα προσληφθεί. Εμείς με τις 411 επιπλέον θέσεις επικουρικού προσωπικού αυξάναμε το σημερινό προσωπικό κατά 20%.

 

Δεν απάντησε τίποτε για του 16 έτοιμους οργανισμούς λειτουργία των ΚΚΠΠ στους οποίους κατοχυρώνονται οι 393 μόνιμες θέσεις,. Είναι προφανές ότι τους έχει παγώσει.

 

Η Πρόνοια δεν είναι φιλανθρωπία, ούτε εθελοντισμός, τα οποία δεν υποτιμούμε, αλλά είναι ρόλος της κοινωνίας των πολιτών. Ο ρόλος του κράτους είναι να παρεμβαίνει ώστε να αίρει τις ανισότητες με επιδόματα και υπηρεσίες και να δημιουργεί όρους ισοτιμίας.

 

Η βουλευτής προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα και οδηγεί, με αυτές τις πρακτικές της, τα ΚΚΠΠ σε διάλυση και παύση της λειτουργίας τους. Κάλεσε την Υπουργό να υλοποιήσει στο ακέραιο τους νόμους για προκήρυξη 393 μόνιμων θέσεων και 411 επιπλέον θέσεων επικουρικού προσωπικού.