Δήλωση με αφορμή την κινητοποίηση και τη διαμαρτυρία του απολυμένου επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

 
«Απολύονται δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι στις μονάδες κλειστής φροντίδας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι, φιλοξενούμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της υποστελέχωσης των δομών.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στη νεοφιλελεύθερη εμμονή της, προσλαμβάνει με το σταγονόμετρο. Οι μόνες προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου που υλοποιούνται στα ΚΚΠ – και αυτές με περικοπές-, είναι αυτές που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μόλις το επέτρεψε η λήξη των μνημονίων. Οι επικουρικοί εργαζόμενοι απολύονται, αρχής γενομένης από τους 5000 νέους επιστήμονες που προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ και έδωσαν ζωή στις υπηρεσίες του δημοσίου και προσλαμβάνονται νέοι επικοιυρικοί λόγω της πανδημίας. Τα ιδρύματα λειτουργούν στοιχειωδώς χάρη στις αλλεπάλληλες παρατάσεις των 6μηνων συμβάσεών τους.
 
Δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία να παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά, αναπήρους, χρονίως πάσχοντες και ηλικιωμένους με μπαλώματα. Η κυβέρνηση οφείλει να εκδώσει άμεσα τα Προεδρικά Διατάγματα των Οργανισμών των φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας που εκκρεμούν από το 2013, ώστε να στελεχωθούν με το κατάλληλο μόνιμο προσωπικό και να λήξει η ταλαιπωρία εργαζομένων, περιθαλπομένων και των οικογενειών τους».