Δήλωση για την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

▶️ Κατά τη χθεσινή του ενημέρωση ο κύριος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown, ανέφερε ότι θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

 
• Τα ΚΗΦΗ είναι δομές προστασίας των ηλικιωμένων, κυρίως τέταρτης ηλικίας δηλαδή πολύ ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και χάρη στις υπηρεσίες των εργαζομένων των ΚΗΦΗ εξασφαλίζουν, τόσο την λήψη της φαρμακευτικής τους αγωγής , όσο και τη σίτισή τους, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν.
 
• Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο όρος “αναστολή” δεν σημαίνει την παύση της λειτουργίας των ΚΗΦΗ και ότι η κυβέρνηση, στην αναμενόμενη νομοθέτηση των μέτρων, θα περιλαμβάνει τουλάχιστον αυτό που συνέβη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, δηλαδή ότι οι ηλικιωμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού με το προσωπικό των ΚΗΦΗ και να λαμβάνουν τη φροντίδα που τους είναι απολύτως απαραίτητη χωρίς να συγχρωτίζονται ώστε να υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης του ιού.
 
• Εάν αυτό δεν γίνει και τα ΚΗΦΗ πάψουν να παρέχουν κάθε υπηρεσία, είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι αυτοί μόνοι στο σπίτι τους δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις βασικές τους ανάγκες επιβίωσης με απρόβλεπτες συνέπειες.