“Αυθαίρετη μείωση του επιδόματος τυφλών επιστημόνων που ασκούν επάγγελμα.” 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την αυθαίρετη μείωση του επιδόματος τυφλών επιστημόνων που ασκούν επάγγελμα, από 697 σε 362 ευρώ μηνιαίως. Η μείωση έγινε αιφνιδιαστικά τον Φεβρουάριο του 2020 με απόφαση που εκδόθηκε τον Μαϊο του 2020, βάσει ερμηνευτικού εγγράφου του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας που φέρει ημερομηνία 22 Απριλίου του 2020. Πέραν του πρωθύστερου των ενεργειών, η όλη διαδικασία δηλώνει πλήρη περιφρόνηση των κανόνων του κράτους δικαίου.
 
Ο κύριος Υπουργός ερωτάται πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκαλέσει το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας προς τον ΟΠΕΚΑ και την αυθαίρετη μείωση του επιδόματος τυφλών επιστημόνων που ασκούν επάγγελμα.