Υπόλογη η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η διοικήτρια του ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας και για τα 60 κρούσματα στον «Άγιο Παντελεήμονα».

 

Τα 60 κρούσματα μεταξύ των φιλοξενούμενων και του προσωπικού του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμονας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, με έναν μάλιστα θάνατο εργαζόμενης, είναι δυστυχώς ένα ακόμη θλιβερό αποτέλεσμα των τακτικών της διοικήτριας του Κέντρου, κας Νάκου.
 
Και στον «Άγιο Παντελεήμονα», όπου το πρόβλημα προϋπήρχε εδώ και τουλάχιστον 15 μέρες, και στην προηγούμενη περίπτωση των 15 κρουσμάτων στο Παράρτημα Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία, όπου δύο παιδιά νοσηλεύτηκαν χωρίς καν να ενημερωθεί το συγγενικό τους περιβάλλον, η διοίκηση απέκρυψε την αλήθεια επί σειρά ημερών, για να καλύψει τις ευθύνες της, κάτι που απέβη μοιραίο.
 
Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα, αφενός της καθυστερημένης και ελλιπούς φροντίδας της κυβέρνησης για την εφαρμογή ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό των ωφελούμενων δημόσιων κλειστών μονάδων φιλοξενίας ηλικιωμένων, αναπήρων και χρονίως πασχόντων, όσο και ειδικότερα του τρόπου διοίκησης της κας Νάκου.
 
Στις 18 Σεπτεμβρίου, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας με τίτλο: «Εκτροχιασμός των δαπανών, όργιο αδιαφάνειας και σπατάλης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με άλλοθι τον Covid-19». Εκεί αναλύαμε πώς η κα Νάκου, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, καταστρατηγούσε κάθε νόμιμη διαδικασία ανάθεσης έργων και εκταμίευσης πόρων του ΚΚΠΠ Η ερώτηση παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς απάντηση. Τα κρούσματα όμως στις δομές που εποπτεύει αποδεικνύουν ότι οι δαπάνες δεν έγιναν για να θωρακίσουν τους ευάλωτους ανθρώπους που ζουν σε αυτές απέναντι στον κορωνοϊό.
 
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κας Νάκου, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που την διατηρεί στην θέση της, για τη λειτουργία του ΚΚΠΠ, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.